Blijf fit en gezond tijdens de Corona crisis met een personal trainer aan huis

Fit en gezond blijven is altijd een belangrijk thema voor veel mensen. In de Corona pandemie zijn we allemaal nog meer geconfronteerd met onze levensstijlen. Hoe vervelend de crisis en de bijbehorende restricties ook zijn, er zitten ook positieve kanten aan.

Zo zijn we bijvoorbeeld een stuk bewuster geworden van hoe we leven en zijn mensen zich gaan beseffen wat de invloed van een lockdown is op bijvoorbeeld de lichaamsbeweging en de algemene gezondheid. Na de eerste maanden willen dan ook steeds meer mensen van de corona kilo’s af en wordt er een stuk meer gesport en bewogen. Een van de manieren die ontzettend efficiënt en daarnaast corona-proof is, is het trainen met een personal trainer aan huis.

Een personal trainer geeft extra motivatie en is een stok achter de deur

Aan het trainen met een personal trainen zitten tal van voordelen verbonden. Voor veel mensen is de motivatie nogal eens een hindernis en zijn er altijd excuses te bedenken om niet te hoeven trainen wanneer je hier geen zin in hebt. Zo is het naar de sportschool gaan voor de meeste mensen de grootste opgave.

Wanneer je eenmaal de moeite hebt genomen om die kant op te gaan zul je eenmaal aangekomen sowieso wel beginnen met trainen. Deze hindernis hoef je met een personal trainer aan huis niet te overwinnen, want je hoeft helemaal nergens meer heen. Ook het feit dat je je samen met iemand anders (de trainer) aan een plan en training committeert is vaak een stok achter de deur en een extra duw in de goede richting om je beste beentje voor te zetten.

Een programma op maat met variërende disciplines

Het trainen met een personal trainer aan huis geeft niet alleen extra motivatie, maar is ook nog eens erg leuk. Een personal trainer stelt een programma samen dat past bij jouw wensen en fysieke capaciteiten. De doelen die je stelt kun je samen afstemmen en in veel gevallen geven personal trainers niet alleen fysieke training, maar kunnen er ook adviezen gegeven worden met betrekking tot eetgewoontes en levensstijl.

Een personal trainer aan huis geeft 1 op 1 training waarbij verschillende disciplines gebruikt kunnen worden om de training zo dynamisch en variërend mogelijk te maken. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een combinaties van cardio, krachttraining, yoga en zelfs sporten als boxen die in een programma verwerkt kunnen worden.