3 tips om kramp tijdens het sporten te voorkomen

Het is belangrijk om voldoende te bewegen. Dat komt doordat het slecht is voor je lichaam om een tekort aan beweging te hebben. Als je regelmatig sport, heb je vast wel eens te maken gehad met kramp tijdens het sporten. Dit is erg vervelend en daarom is het van belang om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Hier vind je drie tips die je hierbij kunnen helpen.

Overbelast je lichaam niet

Om te voorkomen dat je last krijgt van kramp, moet je voorkomen dat je je lichaam overbelast. Wanneer je lichaam zich tot het uiterste moet inspannen is de kans op kramp vele malen groter dan wanneer dit niet het geval is. Daarom is het van belang dat je goed luistert naar de signalen die je lichaam je geeft. Als je begint te merken dat je eigenlijk niet meer door kunt, is het misschien verstandiger om even uit te rusten zodat je voorkomt dat je last krijgt van kramp.

Houd je vocht, zouten en mineralen op peil

Het is van belang dat je lichaam voldoende vocht en brandstof heeft om het sporten vol te houden. Als je een lange en intensieve trainingssessie aan het doen bent, is het dus verstandig om af en toe een pauze in te lassen zodat je bij kunt komen en iets kunt drinken. Op deze manier wordt de kans dat je last krijgt van kramp vele malen kleiner.

Drink zo min mogelijk alcohol

Als je regelmatig last hebt van kramp wanneer je aan het sporten bent, is het een goed idee om zo min mogelijk alcohol te drinken. De kans is dan namelijk aanwezig dat de kramp deels wordt veroorzaakt door het feit dat je veel alcohol drinkt. Dat heeft er mee te maken dat alcohol ervoor zorgt dat je lichaam uitdroogt.